Červená řepa s uzeným tofu
- červená řepa
- mrkev (doporučuji půl na půl s řepou, ale záleží na chuti)
- cibule
- uzené tofu
- kmín
- tymián
- kurkuma
- sůl
- sojová omáčka
- olej
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli (na drobno nebo na proužky – kdo jak má rád). Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupanou nakrájenou červenou řepu a mrkev, osoílme, okmínujeme, přidáme tymián, kurkumu a sojovou omáčku a necháme chvilku zasmahnout, poté podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí. Když se voda téměř vyvaří a zelenina už je měkká, přidáme nastouhané uzené tofu (na 1 porci cca 60 g – třetina nebo čtrvtina balíčku podle velikosti) a ještě chvíli prohřejeme.
Tip: jako příloha se skvěle hodí jáhly. Doporučuji vše promíchat a vytvořit tak červené ,,rizoto“. Dobře chutná i za studena.