Naši milí zákazníci
máme opět v obchodě rostlinné šlehačky – rýžovou, sojovou i kokosovou. Zajímá vás, jak je použít? Zatímco šlehačky ve spreji vytváří krásné nadýchané kopečky, ty z krabice zase působí dojmem poctivé smetanové šlehačky, jakou znaly naše babičky. Vyzkoušet si je můžete například při přípravě jáhlových ovocných pohárů. Jsou bez lepku a po přidaném cukru neodolají ani ti nejmlsnější. 🙂
200g jáhly
100g rozinky
100g kokos strouhaný
250 ml sojové/rýžové/kokosové mléko
špetka soli
1 šlehačka Rice Whip
15g Agar-agar vločky
kakao, ovocné šťávy, čertsvé ovoce…
Šlehačku dáme do lednice či mrazáku. Agarové vločky namočíme do cca 200-250 ml studené vody. Jáhly spaříme horkou vodou, propláchneme, vodu vylijeme. Přidáme cca 200ml vody a sojové mléko. Vaříme, dokud nevznikne kaše. Odstavíme, přidáme kokos, rozinky a cca 1/4 šlehačky. Rozpuštěné agarové vločky přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme, dokud téměř nezmizí vločkovitá struktura. Pokud obsah příliš zhoustl do tuhé kaše, přidáme další vodu. Následně smícháme agar postupně s různými druhy ovocných šťáv či marmelád (zde jsme použili grepovou šťávu, aroniový kompot a kakao s trochou rozmixovaných datlí). Na dno misek dáme jáhlovou směs, na ni postupně naléváme agar. Šlehačku ušleháme dle návodu na krabici a nalijeme navrch. Zdobíme čerstvým ovocem a necháme vychladit.
Vážení zákazníci,
pokud si chcete objednat něco krásného přímo k Vaším dveřím či k nám na prodejnu, právě jsme pro Vás spustili Biodomov e-shop. :)
Váš Biodomov :) Skrýt