- E-shop je z provozních důvodů dlouhodobě zavřený. Budeme rádi, když místo něj navštívíte naši kamennou prodejnu :)
Umeocet 1l Sunfood
162 Kč včetně DPH
Popis
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie.
Složení
Umeboshi, mořská sůl (20,5%), shizo (Perilla).
Země původu : Japonsko
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Průměrné výživové hodnoty na 100ml výrobku
Energetická hodnota | 42kJ/10kcal |
---|---|
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 3 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sůl | 20 g |
Alergeny
Výrobek neobsahuje stopy alergenů.